Фондация обяви конкурс за най-добра рисунка на деца от социални домове

Фондация обяви конкурс за най-добра рисунка на деца от социални домове

Фондация „Арт Ангел”, с официалната подкрепа на Община Пазарджик, стартира национален конкурс за рисунка с награден фонд 1000 лв. Наградният фонд ще са три „Социални чека“, 1-во място 500 лв., 2-ро място 300 лв. и 3-то място 200 лв., които да бъдат използвани за всички належащи нужди на дома, който е спечелил.

Това съобщи председателят на организацията Илиян Кузманов и уточни, че в журито на конкурса са талантливите пазарджишки творци и учители Светозара и Марин Кузеви. Конкурсът ще се проведе в рамките на Национална мрежа за децата, която включва 150 дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни деца от цялата страна.

Национална мрежа за децата е обединение на граждански организации и съмишленици, работещи с и за деца и семейства в цялата страна с цел насърчаването, защитата и спазването на правата на детето са част от ключовите принципи. Във всички действия Мрежата се ръководи от Конвенцията на ООН за правата на детето.

Основателят на фондацията Илиян Кузманов си е поставил амбициозната задача да демонстрира, че обществото ни е способно на морални и етични избори, дори по време на пандемия. Той е убеден, че имаме нужда от нови, финансово независими играчи в сферата на социалните услуги, които не само да не обременяват бюджета, но и да наемат хора, плащат данъци, инвестират, продават в чужбина.

Според него това е и начинът за справяне с проблемите, които имаме в институциите. До този момент Кузманов, който има успешен бизнес в Англия, казва, че е инвестирал над 80 000 лв. в социaлни инициативи и развитието на социaлен бизнес, издържан в най-добрите традиции. Илиян стои зад най-успешната българска социaлна бизнес инициатива зад граница, проекта Езо в Лондон, Обединеното Кралство.

Преди време той и неговата фондация и жителите на село Калугерово помогнаха на латвийката Мария, която преди Коледните празници попадна от автомагистрала „ Тракия“ в селото. Вдъхновен от историята на мюсюлманката-латвийка Мария, Илиян организира конкурс за коледни разкази, в който участваха над 120 души от България и чужбина.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.