Фондация „ Надеждата на Пазарджик“, учредена от Сдружението на частните предприемачи и работодатели в града, за седми път раздаде финансови стимули на талантливи деца и младежи. Всички те са с изявени таланти и постижения в различни сфери на науката и спорта.

Класирани са на състезания и олимпиади на национално или международно ниво. В училище са отлични ученици. В пресклуба на БТА-Пазарджик председателят на Фондацията Иван Неделчев връчи общо 16 финансови стимули, като два от тях са колективни – на спортен клуб и на вокална школа.

Финансовият стимул, който отпусна Фондацията, е в размер на 4800 лв. Общият брой на отличените до момента деца е 65, а колективните награди са 5, в т.ч. и последните. Подкрепата за младите таланти във финансово отношение до момента възлиза общо на 26700 лв.

С пожелание към децата да постигат своите цели, да следват мечтите си и да имат още по-високи успехи се обърна Иван Иванов, член на УС на Сдружението на предприемачите в Пазарджик. Той припомни, че пред Фондацията децата могат да кандидатстват отново, стига да посочат нови свои постижения.

По темата: талантливи деца
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Жители на села край Пазарджик на бунт заради депо за отпадъци

Жителите на пазарджишките села Синитево и Мирянци подготвят протести заради инвестиционно намерение в района между двете села да бъде изградено депо за неопасни отпадъци. Местните хора недоволстват, тъй като смятат, че боклуците ще замърсят терена, който е вододайна зона и на територията му има карстов извор.

Камионите за превоз на дървесина вече с регистрация в горските дирекции

Всички моторни превозни средства, които транспортират дървесина и дърва за огрев, трябва да бъдат регистрирани в РДГ Пазарджик. Да представят талон на МПС-то, удостоверение от фирмата, която е предоставила GPS устройството, потребителско име и парола, за да може да се проследяват автомобилите. Това съобщи шефът на Регионалната дирекция по горите в Пазарджик инж. Ангел Кузманов, цитирайки новите изменения в Наредбата за контрол и опазване на горските територии, които влязоха в сила от 13 февруари тази година.