Фонд

Фонд "Земеделие" открива "горещи" телефонни линии за евросубсидиите

Държавен фонд „Земеделие“ ще открие 4 горещи телефонни линии, на които кандидатите за европейско финансиране по различните програми ще могат да получават разяснения и актуална информация за проектите си. Новото ръководство на фонда поема ангажимент, че от тази седмица всеки петък ще бъде Ден на отворените врати.

Изготвени са и план сметки за подобряване дейността на фонда, наваксване с обработката на забавени проекти и подобряване на прозрачността в работата. Той няма конкретни дейности и срокове и той вече може да бъде прочетен на сайта на институцията.

Предстои и разработване на ръководството на бенефициента. То е предназначено за всички, които изпълняват договори за безвъзмездна финансова помощ по програмата за селските райони и има за цел да улесни земеделците чрез предоставяне на конкретна, синтезирана и систематизирана информация за техните основни права и задължения.

Същата цел имат и „горещите“ телефонни линии, които ще бъдат открити днес. Две от тях са за дирекция „Договориране“, другите две - за дирекция „Оторизация“ към селската програма.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.