Фонд „Научни изследвания“ търси технологични проекти

Фонд „Научни изследвания“ търси технологични проекти

Фонд „Научни изследвания“ към Министерство на образованието и науката отправя покана за участие в конкурс с проектни предложения по програмата FLAG-ERA /www.flagera.eu/. Основните цели на програмата са насочени към подкрепа на транснационални научно-изследователски проекти в областта на бъдещите и нововъзникващите технологии.

Български екипи могат да участват като партньори в създаването на международни консорциуми за кандидатстване с проектни предложения в тематичните направления - Graphene /Графен/ - фундаментални изследвания, и Human Brain Project /Проект "Човешки мозък"/ - фундаментални изследвания.

В обявения конкурс Фондът "Научни изследвания" участва като съфинансираща организация. Бюджетът от страна на ФНИ за предстоящата конкурсна сесия е в размер на 195 583 лв. за целия конкурс, като се предвижда да бъдат финансирани до два проекта с българско участие. Максималната сума за един проект е до 97 791,50 лв., а срокът на изпълнение е три години.

В конкурса могат да участват висши училища и научни организации, акредитирани по Закона за висшето образование за обучение в бразователната и научна степен "доктор".
Фондът "Научни изследвания" ще приема проектни предложения, подготвени в една от двете обявени тематични области, съгласно следните срокове: срок за подаване на кратки проектни предложения /pre-proposal phase/ до 19 февруари 2019 г., и срок за подаване на пълни проектни предложения /full proposal phase/ - юни 2019 г.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.