Фонд „Научни изследвания“ към Министерство на образованието и науката отправя покана за участие в конкурс с проектни предложения по програмата FLAG-ERA /www.flagera.eu/. Основните цели на програмата са насочени към подкрепа на транснационални научно-изследователски проекти в областта на бъдещите и нововъзникващите технологии.

Български екипи могат да участват като партньори в създаването на международни консорциуми за кандидатстване с проектни предложения в тематичните направления - Graphene /Графен/ - фундаментални изследвания, и Human Brain Project /Проект "Човешки мозък"/ - фундаментални изследвания.

В обявения конкурс Фондът "Научни изследвания" участва като съфинансираща организация. Бюджетът от страна на ФНИ за предстоящата конкурсна сесия е в размер на 195 583 лв. за целия конкурс, като се предвижда да бъдат финансирани до два проекта с българско участие. Максималната сума за един проект е до 97 791,50 лв., а срокът на изпълнение е три години.

В конкурса могат да участват висши училища и научни организации, акредитирани по Закона за висшето образование за обучение в бразователната и научна степен "доктор".
Фондът "Научни изследвания" ще приема проектни предложения, подготвени в една от двете обявени тематични области, съгласно следните срокове: срок за подаване на кратки проектни предложения /pre-proposal phase/ до 19 февруари 2019 г., и срок за подаване на пълни проектни предложения /full proposal phase/ - юни 2019 г.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Честваме 111 години от обявяването на Независимостта на България.

Независимостта на България е провъзгласена с Манифест на 22 септември 1908 г. в църквата "Св. Четиридесет мъченици" в старопрестолния град Велико Търново. Независимото Българско царство е признато от Великите сили през пролетта на 1909 г.

Паднаха първите слани


Тази сутрин паднаха първите слани за сезона в Родопите, като температурите се снижиха до нула градуса по Целзий, съобщават от Планинската спасителна служба в Пампорово.

Тапа на Капитан Андреево

Километрични са колоните от тежкотоварни камиони на пункта Капитан Андреево за влизане в Турция. Опашки има и от автомобили, чакащи да влязат на територията на югоизточната ни съседка.