ФнФ с консултанции за финансови посредници

ФнФ с консултанции за финансови посредници

Избират посредници на микрозаеми за предприемачи

Фондът на фондовете (ФнФ) ще провежда пазарни консултации за финансови посредници. Причина е подготовката за нова обществена поръчка, съобщи ведомството на сайта си.

Целта е чрез консултациите да се намери посредник за изпълнение на два финансови инструмента - „Микрокредитиране“ и „Портфейлни гаранции с таван на загубите за микрокредити“. Средствата за тях са от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ (ОПРЧР) 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския социален фонд.

Бюджетът на двата финансови инструмента е съставен от публични и частни средства, които ще се предоставят като микрокредити за насърчаване на предприемачеството. Целта е предприятията в затруднение да получат възможност за финансиране на достъпна цена и при облекчени условия. Размерът на заемите ще бъде определен след приключване на консултациите.

Желание за участие кандидатите може да заявят до 18:00 ч., на 23 октомври 2020 г. на тел. +359 2 801 40 50 и/или на имейл адрес: office@fmfib.bg. Дискусиите ще се организират до 30 октомври 2020 г., включително.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.