ФнФ получава допълнителни 21,8 млн. лева в капитала си

ФнФ получава допълнителни 21,8 млн. лева в капитала си

Министерски съвет (МС) прие решение за увеличаване акционерното участие на държавата в капитала на „Фонд мениджър на финансови инструменти в България" ЕАД (Фонд на фондовете - ФнФ) с парична вноска на стойност от 21 881 480 лв.. Това стана ясно от взетите решения от МС днес. Парите ще са за сметка на бюджета на Министерство на финансите.

Ресурсът е възстановен от операция за финансов инженеринг по „Програмата за развитие на селските райони" (ПРСР) 2007-2013 г., постъпил по сметката за средства от Европейския съюз на Националния фонд във финансовото министерство.

Предстои финансовият министър да отрази прехвърлените средства в бюджета на ведомството си, както и в централния бюджет за 2021 г. Парите ще се използват за изпълнение на финансови инструменти за финансиране на индивидуални предприятия. Капитализирането ще осигури ресурс за ФнФ за предоставяне на подкрепа на крайни получатели пряко или чрез финансови посредници в допълнение към средствата от програмите, съфинансирани от ЕСИФ.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.