Фирмите получиха над 3 млн. лева от „ДЖОБС“

Фирмите получиха над 3 млн. лева от „ДЖОБС“

Дъщерно дружество на ББР стана част от международна финансова мрежа

Микрофинансиращата институция „ДЖОБС“ (МФИ) отпусна над 70 кредита за повече от 3 млн. лв. Това стана чрез програмата за подпомагане на фирми, засегнати от пандемията, съобщи Българската банка за развитие (ББР).

Мярката за подкрепа на предприемачи чрез дъщерното дружество на ББР МФИ „ДЖОБС“ бе обявена още през април. Максималният размер на заемите е до 48 000 лв., а гратисният период е 2 години. Парите може да се използват за оборотни средства или за кредитни линии. При първите срокът за погасяване е до 36 месеца, а при кредитните линии – до 60 месеца.

Освен това, днес стана ясно, че „ДЖОБС“ вече е член на международната мрежа от микрофинансиращи дружества – Microfinance Centre (MFC). С членството си МФИ-то ще може да използва ноу-хау от над 70 организации и да тества нови подоходи за подобряване на финансовите си услуги.

Припомняме, че МФИ „ДЖОБС“ бе създадена през 2010 г. като част от Групата на ББР. Основната й цел бе да улеснява достъпа до дългосрочно финансиране на микро и малки предприятия, земеделски производители, хора на свободна практика, занаятчии и други, създаващи работни места и продукти с добавена стойност. От началото на своята дейност институцията е подкрепила над 512 микро и малки предприятия, като отпуснатите заеми са за повече от 43 млн. лв. Една пета от подкрепените фирми са новосъздадени.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.