0

Е кстремните промени в зимния климат вече са добре познати не само в България, но и из цяла Европа. През зимния сезон все по-чести явления започват да бъдат силните дъждове, което увеличава опасната киша. За да помогне на шофьорите да се справят със суровите зимни условия, финландският производител на гуми Nokian представи три нови модела зимни гуми, специално създадени за метеорологичните условия в Европа.

Екстремните промени в зимния климат вече са добре познати не само в България, но и из цяла Европа. През зимния сезон все по-чести явления започват да бъдат силните дъждове, което увеличава опасната киша. За да помогне на шофьорите да се справят със суровите зимни условия, финландският производител на гуми Nokian представи три нови модела зимни гуми, специално създадени за метеорологичните условия в Европа.

Като най-северният производител на гуми в света, Nokian е експерт на всякакви зимни условия. Откакто компанията създаде първата зимна гума в света, бяха направени много подобрения със сериозен технологичен напредък, за да могат да предоставят сигурно и безгрижно шофиране на всякакви настилки през зимата.

Новите модели зимни гуми на финландския производител Nokian Tyres са WR SUV 4, Hakkapeliitta R3 и Hakkapeliitta R3 SUV. Новите зимни гуми Nokian WR SUV 4 са специално разработени за шофиране на високопроходими автомобили като SUV и кросоувъри, като осигуряват най-добро представяне при сняг, киша и силен дъжд. Водачът има усещането за пълен контрол на мокра настилка и пътища с неравности, независимо дали шофира по магистрали, в натоварен градски трафик или по планински пътища. Гумата Nokian WR SUV 4 предоставя ефективна комбинация от отлично представяне на сняг и много стабилно поведение на мокра и суха настилка, съчетани с висока устойчивост на аквапланинг. Здравата и издръжлива структура, комбинирана със специално подсилени страници, гарантира, че гумата е стабилна и ще издържи на всички удари и прорези, които може да се получат по време на шофиране.

Основна заслуга за представянето на мокри, заснежени и кишави пътища има уникалната система от ламели, каучукова смес за зимни условия и насочена шарка на протектора, които осигуряват оптимално сцепление на сняг. Те ефективно се захващат за пътната настилка, когато карате в мек сняг или на други меки терени. Освен добавянето на сцепление на сняг, този дизайн подобрява усещането за шофиране при завиване и смяна на пътните ленти. Полираните основни канали ефективно премахват водата и кишата от повърхността на гумата, а технологията с арамидни влакна в страничната стена на гумата я правят по-издръжлива и сигурна за предизвикателни ситуации на пътя. Новата гума Nokian WR SUV 4 се предлага в 57 варианта в размери от 16 до 21 инча, със скоростни индекси H, V и W.

Гумата Nokian Hakkapeliitta е специално разработена за предизвикателните зимни условия и е най-търсеният модел в скандинавските държави, Русия и Северна Америка. Новите попълнения без шипове, Nokian Hakkapeliitta R3 и Hakkapeliitta R3 SUV могат да бъдат перфектния избор за европейските шофьори, които живеят в планински райони с дълги и снежни зими. Гумите Nokian Hakkapeliitta R3 SUV са разработени за високопроходими автомобили и осигуряват мощност и сила.

Безкомпромисното зимно сцепление на гумата и лесното управление превръщат пътуването в едно приятно приключение по оживените градски улици или по отдалечените чакълести пътища. Здравата и стабилна структура и технологията с арамидни влакна предоставят така необходимата издръжливост и защита срещу удари и прорези. Nokian Hakkapeliitta R3 SUV е налична в 67 различни размера, от 16 до 21 инча. Повечето размери са отбелязани с XL за най-висока товароносимост.