Финансовите контрольори в МВнР на пряко подчинени на министъра

Финансовите контрольори в МВнР на пряко подчинени на министъра

Правителството прие постановление за изменение и допълнение в Устройствения правилник на Министерството на външните работи, според който финансовите контрольори ще бъдат пряко подчинени на министъра. 

Целта е да се постигне функционална и структурна независимост при изразяването на мнение за законосъобразност, както и създаване на пряка линия на докладване до ръководителя на организацията по отношение на проверките, извършвани от финансовите контрольори.

Досега финансовите контрольори бяха част от Дирекция „Бюджет и финанси" в МВнР.

С постановлението се увеличава и щатната численост на дирекция „Югоизточна Европа" с 3 бройки поради нарасналата натовареност на звеното, отговарящо за двустранните отношения с 12 държави от Югоизточна Европа, участието на България в редица регионални формати на сътрудничество, реализирането на важни инфраструктурни проекти със съседните държави, българската помощ за развитие и други.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.