Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) проведе общо 122 проверки за последното тримесечие на 2018 г. и е установила 52 случая на непроведени или неоснователно проведени обществени поръчки за 11 005 813 лв. 82 от тях са направени в общини, сочат данни на ведомството.

Общият брой на обществените поръчки за последните месеци на миналата година е 342. Те се равняват на 339 254 437 лв., което е с 70 847 968 лв. повече в сравнение с третото тримесечие. В края на годината проверените договори са 1 136 и са на стойност 286 130 606. Възстановените вреди за 226 051 лв. пък са повече с една трета в сравнение с предходния период.

Съставените актове за нарушение са 247. Те се отнасят до неспазване на Закона за публичните финанси, Закона за обществените поръчки, както и в Закона за общинския дълг.

10 са актовете за начет. 23 са отчетените индикатори за измяна.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Идея: Общините да събират дължими такси за входа с данъците

Неплатените такси за общите части на входа да се събират с местните данъци и такси. Това част от предложенията, залегнали в предстоящите промени в изискванията за поддръжка на сградния фонд и въвеждане на механизми на контрол за лицата, предоставящи услугите на професионално управление на етажната собственост.

Добри хора, евтино и вкусно - София привлича млади туристи

София е предимно младежка дестинация с културно познавателни цели. Това става ясно от проучване на инициативата „Визия за София“. 45% от туристите виждат в столицата добро място за екскурзия, 23% я посещават по бизнес, а 20 на сто от чужденците идват в града с развлекателни цели.