0

М ис Филипини Катриона Грей бе коронясана за Мис Вселена на престижния конкурс за красота, който се проведе в тайландската столица Банкок.

Мис Филипини Катриона Грей бе коронясана за Мис Вселена на престижния конкурс за красота, който се проведе в тайландската столица Банкок.

24-годишната красавица е филипинска от австралийски произход. Тя е телевизионна водеща, певица и манекенка.

На въпроса кой е най-важният урок, който е научила в живота си, Грей отвърна, че се е научила да бъде благодарна и да се стреми към красота, докато преподавала на деца в неравностойно положение в предградията на Манила.

Отначало журито огласи имената на всички претендентки за короната, след това отся 20 от най-отличилите се красавици, а накрая избра финалната тройка.

Втора след Грей се класира 24-годишната Тамарин Грийн от Южна Африка , а трета - Стефани Гутиерес от Венецуела.

По време на конкурса бяха представени на публиката видеоклипове с междинните етапи на съревнованието. Преди финала се проведе дефиле по бански костюми и във вечерни тоалети. След това на всяка от претендентките беше зададен въпрос, който трябваше да повлияе на окончателното решение на журито.

67-ият конкурс Мис Вселена се състоя за трети път в Тайланд, който за последно бе домакин на състезанието през 2005 г. На тазгодишното му издание за пръв път участва и транссексуална претендентка - представителката на Испания Анхела Понсе.