Фестивалът „Вино и храна“ започва днес във Варна

Фестивалът „Вино и храна“ започва днес във Варна

Фестивалът „Вино и храна“ започва днес (6 юли) във Варна. Това съобщи председателят на Българската асоциация на сомелиерите и виноценителите Стефка Свещарова в ефира на БНР. Той ще продължи до 8 юли.

Основната цел на събитието е да продължи традициите на изложенията и дегустациите на вина и храни от 30-те години на миналия век в града. През трите дни на фестивала Варна ще се превърне в гурме столица на страната.

Гостите и жителите на града ще могат да дегустират български и чуждестранни вина в специално изградените 36 щанда. Ще се предлагат още занаятчийски хранителни продукти като потребителите ще имат възможността да се срещнат с производителите.

Гурме зоната „Ресторантът” пък е съпътстващо събитие във фестивалните дни, организирано от шеф Петър Йоргов и екипа му от Българската асоциация за кулинарна култура. „Ако искате да изградите своя индивидуален вкус към виното, трябва да тренирате своите сетива, да усещате аромата, вкуса, послевкуса.", обобщи Свещарова.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.