0

Б ританска фермерка, обявила почти на шега, че дава под наем козите си, за да разведряват срещите в платформата Zoom (Зум) в условията на пандемията, спечели 50 000 лири по този начин, съобщи BBC.

Британска фермерка, обявила почти на шега, че дава под наем козите си, за да разведряват срещите в платформата Zoom (Зум) в условията на пандемията, спечели 50 000 лири по този начин, съобщи BBC.

Дот Маккарти от Росъндейл в графство Ланкашир каза, че броят на хората, платили за "козе шоу" с участието на Лола и други нейни питомци, е "безумен". Това й е позволило да поддържа фермата си в условията на карантината, да плаща на работниците си, дори да направи някои подобрения. Фермерите обикновено допълвали доходите си, като организирали сватби и образователни посещения. Ограниченията заради коронавируса обаче спрели тази дейност.

Оферта

Затова 32-годишната жена предложила козите си на желаещи да ги наемат да се появят за кратко във видеоконферентни срещи. Подхвърлената на шега оферта се превърнала в шумен успех. Дот написала вечерта офертата в интернет, легнала си и когато се събудила, имала 200 запитвания. "Определено това е по-забавно, отколкото да продаваш тор" - признава Дот. Хората плащат за кратка поява на някоя от козите в Зум по пет лири. Козите вече са се появявали във виртуални срещи по цял свят - в САЩ, Русия, Китай, Австралия. Някои клиенти даряват повече от исканата цена за участието им. Обикновено козето шоу е съвсем кратко, но едно семейство ангажира козата Маргарет всяка събота за дълго участие. Тя вече е като тяхна близка - интересуват се как живее, какво й предстои, дали се е омъжила, чака ли козле.