0

О т 15 април до 15 май 2020 г. животновъдите могат да кандидатстват за подпомагане по мярка 14 „Хуманно отношение към животните” от ПРСР 2014-2020 г.

От 15 април до 15 май 2020 г. животновъдите могат да кандидатстват за подпомагане по мярка 14 „Хуманно отношение към животните” от ПРСР 2014-2020 г.


Стопаните следва предварително да си запазят час за подаване на документите. Часовете ще се записват в съответните областни дирекции, в които ще се подават заявленията за плащане заради епидемията. По този начин ще може да се съблюдава броят бенефициенти, планиращи да подадат заявления за плащане, в конкретен ден, като се избягва тяхното струпване.
В рамките на обявения прием земеделските стопани, поели през 2017 г. доброволни петгодишни ангажименти, могат да увеличават броя на животните, одобрени за подпомагане с първото заявление, както и да заявяват нова дейност или по мярката, без да поемат нов ангажимент. Животновъдите, които кандидатстват за първи път през настоящия прием, не поемат многогодишен ангажимент.