Фермерите подават заявления за земи до 31 юли

Фермерите подават заявления за земи до 31 юли

Над 24 000 души вече се отчетоха пред общините

Фермерите ще подават заявления за ползване на земеделски земи за стопанската 2020-2021 г. до края на юли, напомниха от земеделското министерство.

Необходимите документи се входират в Общинските служби по земеделие по местонахождение на имотите. За тях се използва образец, достъпен на сайта на МЗХГ. Собствениците на земеделски земи подават декларация по чл. 69 от Правилника за прилагане на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи (ППЗСПЗЗ) лично или чрез пълномощник. В тях ще се посочат начина на трайно ползване на всеки от имотите и формата на тяхното стопанисване. Към момента на територията на страната са подадени 24 190 декларации.

Ползвателите на земеделски земи, които желаят комасирано да ползват имотите си, подават лично или чрез пълномощник заявление по чл. 70 от ППЗСПЗЗ. В него те посочват имотите, ползвани на правно основание, съгласно регистрираните в Общинската служба по земеделие договори, и/или документи за собственост. Подадените заявления по този член от ППЗСПЗЗ са 37 066.

Промени в документите могат да се правят от стопаните в срок до 15 август. До 1 август Общинските служби по земеделие ще изготвят предварителния регистър на имотите, които трябва да бъдат включени в процедурата за създаване на масиви за ползване.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.