0

Н якои фермери правят повече пари от луксозно къмпингуване, отколкото от храна. Това съобщава Бизнес асоциацията за земеделски поземлени имоти на Острова.

Някои фермери правят повече пари от луксозно къмпингуване, отколкото от храна. Това съобщава Бизнес асоциацията за земеделски поземлени имоти на Острова.

Организацията съветва своите членове, че туристите могат да спасят бизнеса им.
Под натиска, който се задава, много фермери диверсифицират своя бизнес, като превръщат полетата си в луксозни къмпинги. Преустроените сгради пък дават под наем в платформата AirBnb.
Тенденция
Тази тенденция набира сила. Приходът от диверсификация на дейностите във фермите възлизат на 680 милиона паунда за периода 2017/2018 г. Това е с 8 процента повече спрямо предходния едногодишен период, когато приходите са възлизали на 620 милиона лири.


В национален план това възлиза на 22 процента от всички постъпления във фермите. Затова някои фермери намират за много по-печелившо да отварят туристически атракции и да домакинстват събития, отколкото самото селско стопанство.
Идея
Фермерите Дейвид и Шарън откриват това, когато решават да провеждат сватби и да дават възможност на хората да къмпингуват на тяхна земя в имението „Кентън Хол” в графство Съфолк.
След като правят подобрения на земята и възстановяват зала от имението, тяхната дъщеря Емили създава и предлага бизнес за провеждане на сватби и луксозно къмпингуване на младоженци и техните гости. С това семейството започва да прави много повече пари, отколкото с говедата, които отглежда в стопанството си.