0

Ф ермер от източна Русия уби вълк с голи ръце, след като едрият хищник удушил двете му кучета и нападнал коня му, пише LadBible.

Фермер от източна Русия уби вълк с голи ръце, след като едрият хищник удушил двете му кучета и нападнал коня му, пише LadBible.

Мъжът и дивият звяр се вкопчили в здрава схватка на живот и смърт, докато човекът успял да сграбчи противника си за гърлото и да го удуши.

Според някои данни мъжът не е имал време да вземе огнестрелно оръжие и направо се е втурнал към вълка, за да спасява животните си.

Той е предприел отчаяното действие, за да предпази телетата си, след като е видял какво се е случило с двете кучета и коня му.

По данни на ветеринарната служба в село Новотройтское, намиращо се югозападно от столицата Биробиджан на руската автономна Еврейска област, на място са предприети масови ваксинации срещу бяс по домашните животни, заради зачестилите нападения на вълци.

Все още не е известна причината за нападението на вълка, както и дали животното е имало бяс. Местни хора твърдят, че нападенията на вълците над стопански животни са зачестили след поголовното изсичане на горите в района, където по-рано те са намирали своята плячка.