0

П опулярният бранд за бельо Victoria's Secret нае първата си пухкава моделка. Новината съобщи манекенката Али Тейт-Кътлър, като публикува свои снимки, част от рекламна кампания на компанията в социалните мрежи. „Аз съм първия модел с такъв размер на Victoria's Secret. Развълнувана съм да работя с бранда, който идеализирах, когато бях тийнейджърка. Страхотна стъпка в правилната посока относно типа тела, които представят“, смята Тейт-Кътлър. Мнозина побързаха да поощрят решението на Victoria's Secret. Въпреки това немалка част от активистите на тема приобщаването на закръглените модели по котешката пътечка съзряха лицемерие в поведението на Тейт-Кътлър.

Популярният бранд за бельо Victoria's Secret нае първата си пухкава моделка. Новината съобщи манекенката Али Тейт-Кътлър, като публикува свои снимки, част от рекламна кампания на компанията в социалните мрежи. „Аз съм първия модел с такъв размер на Victoria's Secret. Развълнувана съм да работя с бранда, който идеализирах, когато бях тийнейджърка. Страхотна стъпка в правилната посока относно типа тела, които представят“, смята Тейт-Кътлър. Мнозина побързаха да поощрят решението на Victoria's Secret. Въпреки това немалка част от активистите на тема приобщаването на закръглените модели по котешката пътечка съзряха лицемерие в поведението на Тейт-Кътлър.

Самата манекенка от години се представя като активист в тази посока. Въпреки това наблюдателни фенове си спомниха, че пищната красавица е говорила против едрите жени. Най-яркият пример за това, изтъкват те, е коментар на Тейт-Кътлър от 2016 г. под есе, посветено именно на тази тема.

Съжалявам, но не ми пука за здравето на дебелите хора. Това е техният начин на живот и те могат да правят избора си свободно. Аз съм яростен феминист и природозащитник. Въпреки че някои хора, които генетично са дебели, са вегетарианци, повечето дебели хора не са. (...) Да си дебел е вредно за природата и в наши времена не можем да си позволим подобна липса на съпричастност вече

гласи част от изявлението на модела под въпросното есе. По-късно тя се извинява на хората, които са се почувствали засегнати от думите й, като пояснява, че е „искала да започне разговор“.

Недоволството около думите на Тейт-Кътлър и усещането, че извинението й е форма на лицемерие провокира мнозина да си мислят, че идеята й за активизъм относно по-пълните жени и тяхното представяне във фешън индустрията стига до толкова, колкото да включи в „позитивната“ визия собствената си форма.

С нея Victoria's Secret започна да работи от дни, като това е част от колаборацията на компанията с британската фирма за бельо Bluebella, която е популярна със социалната си ангажираност по темата. Именно като модел за Bluebella е била наета и Тейт-Кътлър, като по-късно й е било съобщено, че работата й ще бъде презентирана и от Victoria's Secret.

Ангажирането й с бранда, който дава статута на „ангели“ на своите модели, идва няколко месеца, след като компанията нае и първия си трансджендър модел - бразилката Валентина Сампайо. Според специалисти, това е опит на Victoria's Secret да се ребрандира, след като миналата година маркетинговият шеф на компанията Едуард Разек се зарече, че пълните и трансджендър моделите „просто не се вписват във визията“ на фирмата.