0

Д изайнерът на "Фенди" Ким Джоунс отведе публиката на дискотека на откриването на Седмицата на модата в Милано с първото си присъствено дефиле, откакто се присъедини към италианския лейбъл през септември миналата година, съобщават световните агенции.

Дизайнерът на "Фенди" Ким Джоунс отведе публиката на дискотека на откриването на Седмицата на модата в Милано с първото си присъствено дефиле, откакто се присъедини към италианския лейбъл през септември миналата година, съобщават световните агенции.

Загатвайки за разцвета на бродуейския театър и бивш клуб "Студио 54" и за диско блясъка от 70-те години на миналия век, Джоунс изпрати на подиума модели с кафтани, свободно падащи копринени рокли, широки панталони, костюми, кожени палта и къси поли, съчетани с ботуши до коленете, представяйки колекцията си дамска мода за сезона пролет/лято 2022 г.

Под звуците на музиката на Даяна Рос, моделите демонстрираха визия, напомняща за някогашните икони Грейс Джоунс, Джери Хол и Бианка Джагър.

Подобно на Ню Йорк и Лондон, Милано този сезон залага на смесица от присъствени ревюта и дигитални презентации. През февруари събитията бяха виртуални заради коронавирусната пандемията, като дизайнерите използваха видеоклипове, за да представят своите творения.

"Това е първото ми шоу на живо за "Фенди" и е празник", сподели Ким Джоунс. Припомняме, че британецът пое щафетата от легендарния Карл Лагерфелд, който отговаряше за женската мода във "Фенди" до смъртта си през 2019 г.

"Нашата жена е решила да поразпусне малко - тя излиза, облича се. Затворени от толкова дълго време, че мисля, че всички имаме нужда точно от това в момента", допълни Джоунс.