Фандъкова за новия шеф на СОС: Убедена съм в неговия професионализъм

Фандъкова за новия шеф на СОС: Убедена съм в неговия професионализъм

Георги Георгиев: Ще работя да възстановим политически диалог и конструктивния дух в общинския съвет

"Убедена съм в неговия професионализъм и вярвам в желенията да намира решения на предизвикателства пред които ни е изправен града". Това обяви кметът на града Йорданка Фандъкова по повод избора на Георги Георгиев за шеф на Столичния общински съвет. 

Пред общинарите Фандъкова го поздрави за новия пост и изтъкна ролята на младите кадри в ГЕРБ като припомни, че е направила промени и в екипа си от заместник кметове. "Напоследък е модерно политичката да бъде място за размяна на лични обиди, надявам се СОС да се опази от тази зараза, защото тя само задълбочава проблемите, а не ги решава. Никога не съм си позволяла да отвръщам на агресията с агресия. Пред нас седят за решаване важни въпроси – градският транпосрт,  "Топлофикация", за които ще разчитам както на г-н Герогиев, така и да на всички общиснките съветници", коментира градоначалникът. 

Фандъкова обясни, че по-рано е имала среща с министъра на транспорта. Разговорът е бил за разпределението на средствата от държавния бюджет за подкрепа на превозвачите. Тя е настояла компенсация да получи и общинското дружество "Столичен автотранспорт".

Тя благодари и на Елен Герджиков и припомни, че работят заедно от 2007 г. "За много от вас тази оставка е изнеданваща, но в последните няколко месеца с Гердижков и ръководството на ГЕРБ/СДС сме водили много разговори за промяна на работа на групата в София, така че да бъде по-ефективна в работата за града. И вчера имах разговори с г-н Герджиков, убедена съм, че той ще продължи да защитава големите ни каузи", каза Фандъкова. 

От своя страна новият шеф на СОС благодари на групата на ГЕРБ/СДС, че са застанали зад него. Той благодари и на Фандъкова, че преди две години го е поканила да бъде част от листите. "Съзнавам, че поемам поста на председател на СОС в една необичайна ситуация, но ви уверявам, че ще работя за връщането на политическия диалог и конструктивния дух на работа в общинския съвет. Вратата ми ще бъде отворена за всеки един от съветниците, защото гражданите очакват от нас освен дискусии и резултати. Апелирам да дадем пример за това как се водят конструктивни дебати, защото демокрацията изисква усилия", каза Георгиев.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.