Фандъкова: Важно е младите да получат реализация и перспектива за развитие

Фандъкова: Важно е младите да получат реализация и перспектива за развитие

"За нас е важно младите хора да получават своята реализация и перспектива за развитие и в същото време бизнесът да намира подготвени кадри, за да създава добавена стойност в нашия град". С тези думи кметът на София Фандъкова поздрави Job Tiger с 20-годишнина от първото изложение за търсене и предлагане на работа.  

По данни на организаторите за тези 20 години с помощта на Job Tiger над 45 хиляди души са намерили своята първа работа,  където могат да се учат и да се развиват професионално. „Пандемията и свързаните с нея мерки показват, че най-устойчиви са иновативните компании, тези, които могат да се променят,  които  търсят и намират бързо решения. Job Tiger дава възможност  на работодателите да попълнят  своите екипи с хора, които имат знания, енергия и амбиция да работят в динамична и бързоразвиваща се среда. И тук кризата се превръща във възможност за младите специалисти, защото те  познават добре дигиталните технологии и се учат бързо“ каза още кметът Фандъкова.

Тя припомни, че София продължава да е лидер по привличането на инвестиции, като почти половината от чуждестранните инвестиции идват в столицата. Дори в кризата продължават да се разкриват нови работни места, подчерта кметът и припомни, че по данни на НСИ за 2020 година безработицата е под 3%.  

Сред водещите двигатели на столичната икономика остава IT секторът – почти 90% от ИКТ сектора избира София, за да се развива. В тези тежки времена дигиталният сектор привлича инвестиции въпреки пандемията като по този начин прибавя нови работни места.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.