0

Д огодина може да започнем разширението на столичния булевард „Ломско шосе“ от едноименната метростанция до жп линията. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова на среща с граждани в район „Връбница“.

Догодина може да започнем разширението на столичния булевард „Ломско шосе“ от едноименната метростанция до жп линията. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова на среща с граждани в район „Връбница“.

Тя изброи и други важни проекти, по които се работи в района. Сред тях са транспортната инфраструктура между двете части на жк "Обеля", поетапното отчуждаване и изграждане на бул. "Черни Дрин", изграждането на бул. "Обелско шосе" - от бул. "Панчо Владигеров" до Околовръстен път. Фандъкова съобщи също, че са готови и с проект за нова метростанция между бул. "Сливница" и жк "Обеля". "В района продължаваме изграждането на канализация в квартал "Модерно предградие". Защитихме 400 млн. лв. за изграждане на канализация на местата, на които няма на територията на цялата община“, изтъкна Фандъкова.

Междувременно във Фейсбук тя обясни, че до няколко седмици ще приключат строителните дейности по първите станции от третия лъч на метрото, след което ще започнат изпитанията на влаковете. Първият етап от третата линия с дължина 8 км от е "Подуяне" до "Красно село". Вторият е 4 км от "Красно село" през "Овча купел" до Околовръстния път при Горна баня. "В последните 10 години изградихме 80% от метромрежата на София. Започнахме от 9 км, сега имаме 40 км и още 12 в строителство", написа още кандидатът за нов мандат на ГЕРБ-СДС.

Отново в социалната мрежа Фандъкова представи и приоритетите си за историческа София. Сред тях са експонирането на археологическите находки при църквата „Света Неделя“ и обновяването на площада, реставрация на сгради паметници на културата, възстановяване на минералните бани в Банкя, Горна баня и „Овча купел“, както и изграждането на втори археологически парк на неолитното селище в „Слатина“.