Кметът на София Йорданка Фандъкова е против разреждането на автобусните линии като мярка за облекчаването на работата на шофьорите. „Категорично не мога да си позволя да възложа разреждане на линиите. Това би намалило качеството за услугата на гражданите. А ние се борим за по-чист въздух с една основна мярка, а именно стимулирането на хората да използват градския транспорт“, заяви кметът по повод продължаващото недоволството на шофьорите.

По-рано те й изпратиха отворено писмо, в което настояват да присъства на транспортната комисия в Столичния общински съвет следващата седмица. От писмото става ясно, че има неразбиране между шофьорите и синдикатите. Водачите пишат, че искат да се чуят тяхното мнение за приоритетните действия за разрешаването на проблемите в транспорт. „Срещам се редовно с шофьори. Много внимателно съм се запознала с исканията и на двата синдиката, и на протестиращи шофьори“, каза Фандъкова.

Кметът на София припомни също, че от февруари заплатите на водачите са увеличени с 10%, а през юни предстои и ново повишаване на възнагражденията. По настояване на синдикатите Фандъкова пое ангажимент и за стартиране на 3-годишна програма за ежегодно увеличаване на основната заплата на работещите в градския транспорт с минимум 10% годишно. Като част от програма за привличане на нови шофьори Столичната община се ангажира с осигуряване на средства за основен ремонт на общежития. Относно искането на КНСБ за спиране на нощния транспорт в града Фандъкова заяви, че първо трябва да се направи анализ на ефективността му и след това да се предприемат действия.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Прокурори и ДАНС влязоха в общинската болница на Раднево

По разпореждане на старозагорската окръжна прокуратура е започната предварителна проверка на общинската МБАЛ „Д-р Димитър Чакмаков“ – Раднево. Поводът е подаден сигнал от кмета д-р Тенко Тенев за злоупотреби със средства.

Изискаха от КЕВР незабавна проверка на ВиК мрежата в страната

Върховна административна прокуратура (ВАП) възложи на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) извършването на незабавна проверка за състоянието на мрежата за водоснабдяване и канализация (ВиК) в страната, включително изграждане на водопроводи, които не са пригодени за водоснабдяване, в резултат на което се създават предпоставки и за аварии, и за разпиляване на води.