0

К амери във всички училищи и детски градини в София, обещава кметът на града Йорданка Фандъкова. В клип във Фейсбук тя представи приоритетите си за сигурна София.

Камери във всички училищи и детски градини в София, обещава кметът на града Йорданка Фандъкова. В клип във Фейсбук тя представи приоритетите си за сигурна София.

Кандидатът за кмет на ГЕРБ и СДС посочва, че в момента видеонаблюдение има в 85% от учебните заведения и акцентира, че сигурността в ключов приоритет в работата за града. „Днес системата за видеонаблюдение, която започнахме да изграждаме включва над 3000 камери. София има единственото в България специализирано звено за реакция при кризи и инциденти. Разширяването на системата за видеонаблюдение продължава с включване на кварталите“, казва Фандъкова.

Кметът припомня, че заедно с експерти в момента се разработва план от мерки за по-малко инциденти на пътя, който включва поставяне на повече камери за контрол на скоростта. По думите й продължава и програмата за изграждане на повдигнати и осветени пешеходни пътеки. „Използваме модерните технологии за наблюдение на нивата на реките и превенция на горските пожари. Създаваме и мобилно приложение с информация при опасни явления“, заключва градоначалникът.

">

Междувременно от ГЕРБ-София обявиха на пресконференция, че другия кандидат за кмет на града Мая Манолова е кандидатът на задкулисието, зад чийто гръб стои екипът на Пламен Орешарски. Според председателят на групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет (СОС) Малина Едрева на кампанията, която води Манолова отвлича вниманието от дневния ред на града ни. Тя обяви, че Манолова си измисля провокации, като тактика за местните избори. "Ние няма да допуснем да бъдем включени в поредния сценарии на задкулисието", каза Едрева.

Шефът на СОС Елен Герджиков пък обяви, че кампанията на Манолова се развива по три линии. В първата, по думите му, тя се обявява за позитивна, във втората използва фалшиви новини, а в трета се прави на жертва.