0

П о-малко бюрокрация и повече спестено време на столичани чрез електронни услуги, обещава кметът на София Йорданка Фандъкова, която е и кандидат за следващ мандат на коалиция ГЕРБ-СДС. Чрез клип във Фейсбук тя представи акцентите от програмата си за електронна община.

По-малко бюрокрация и повече спестено време на столичани чрез електронни услуги, обещава кметът на София Йорданка Фандъкова, която е и кандидат за следващ мандат на коалиция ГЕРБ-СДС. Чрез клип във Фейсбук тя представи акцентите от програмата си за електронна община.

В него Фандъкова изброя няколко стъпки за борба с бюрокрацията като посочва, че обмена на документи между институциите също трябва да бъде електронно с цел повече бързина и удобство. Кметът обещава персонална електронна индетификация, чрез която всеки лесно да получава информация и административни услуги. Ще бъде разработено и мобилно приложение, на което ще може да се следят планирани ремонти, както и да се подават сигнали от гражданите за тях. Фандъкова съобщава също, че от 1 ноември всички обществени поръчки в София ще се провеждат по електронен път чрез единна платформа.

">