0

П ромяната на града става не с думи, а с действия, неизпълними обещания не давам. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на предизборната кампания за местния вот на ГЕРБ-СДС. От коалицията избраха да тръгнат към изборите от НДК с мотото "Променяме града не с думи, а с работа".

Промяната на града става не с думи, а с действия, неизпълними обещания не давам. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на предизборната кампания за местния вот на ГЕРБ-СДС. От коалицията избраха да тръгнат към изборите от НДК с мотото "Променяме града не с думи, а с работа".

Фандъкова представи екипа на който ще заложи, ако спечели изборите за четвърти път, както и новите лица в листата за общински съветници. “Всички казват, че тези избори са различни, защото са голяма битка за власт, за мен не са такива, а състезание за идеи и проекти. Заставам пред всички с лицето и биографията”, обяви Фандъкова и допълни, че трябва ясна визия за това в каква посока трябва да се развива София.

Кметът изтъкна, че столицата има голям шанс да привлече стратегически инвеститор във високо технологичното производство, визирайки най-вероятно интереса на корейска фирма да инвестира 1,5 млрд. евро в завод за батерии за електрически коли, за който стана ясно при посещението на премиера Бойко Борисов в Южна Корея.

Сред приоритетите, които залага в програмата си за развитието на София са по-добра градска среда с акцент върху кварталите, разширяване на зелените пространства, метрото, строителството на ясли, повече електронни услуги за бизнеса и гражданите, изграждане на буферни паркинги, както и повече пространства за спорт. Образованието е сред основните теми в програмата на Фандъкова като разкри, че ще предложат училищен кампус, в който престижни международни училища и университети да отворят филиали. Като гордост Фандъкова посочи метрото и заяви, че вече са готови и с разширението на подземната железница към „Слатина“, „Левски“, „Люлин“ и Южната дъга, ще бъде проектирани и трасетата към „Илиянци“ и Студентски град. Възстановяването на Драгалевския и Княжеския лифт също сред приоритетите на ГЕРБ-СДС.

Кметът на столицата се върна назад във времето и изтъкна, че преди 10 години София бил спрял град, който преминавал от криза в криза. „София беше обградена от хиляди бали боклук, чийто мирис задушаваше половината град. 40-годишните червени Икаруси бяха столичният градски транспорт, а метрото беше 9 км от центъра до „Обеля“, каза Фандъкова и изрази радост, че тези неща днес не се помнят.

Вицепремиерът Томислав Дончев се обърна към ГЕРБ-София с думите, че трябва да бъдат по-добри с всеки изминал ден. Също така заяви, че трябва да бъдат и дръзки в идеите си за развиване на образованието и високите технологии. „Различни кандидати ще ви се усмихват. Едни ще ви показват прически, други ще ви гледат с честни очи и ще ви говорят, говорят. Някои и ще ви плашат. Думите са важни, но важно е човек да може и то не когато е лесно, а когато е трудно. Всичко, което се случи последните години, се случи трудно. Най–важен днес е човекът – колко е добър, колко е силен и колко е истински. Човекът госпожа Фандъкова“, заяви вицепремиерът.

Специални видеообръщания изпратиха шефът на ЕНП Жозеф Дол, както и генералния секретар на партията Антонио Лопез. В обръщението си Дол посочи, че София е най-проспериращия град в България. Лопез пък изтъкна, че успешно изпълнените проекти са превърнали София в модерна европейска столица.

В откриването на предизборната компания се включиха освен всичките кандидати на ГЕРБ-СДС за общински съветници, настоящи районни кметове, депутати, спортисти, музиканти и артисти.