Фалстарт на процеса срещу бияча на слепи туристи

Фалстарт на процеса срещу бияча на слепи туристи

С фалстарт започна процеса срещу 22-годишният студент Тодор Николов, който нападна и наби слепи туристи в Несебър. Делото трябваше да започне в четвъртък, но бе отложено заради адвоката на пострадалите словашки туристи. Защитникът им не се яви на заседанието и изпрати молба за отлагане, тъй като бил възпрепятстван по семейни причини. Районният съд в Несебър отложи делото и насрочи следващото заседание на 1 октомври.

Районният прокурор Радост Бошнакова заяви, че извършеното престъпление е тежко и очаква осъдителна присъда, а не глоба. „Извършеното е достатъчно тежко и сериозно престъпление, което трябва да ангажира съответната полагаща се наказателна отговорност – „лишаване от свобода“, коментира обвинителката и допълни, че Прокуратурата ще поиска видеоконферетна връзка, чрез която да бъдат разпитани пред съда пострадалите словашки граждани.
„Тъй като те са в неравностойно положение, онлайн разпита ще изпълни целите на НПК и е целесъобразно да се извърши по този начин. Това е една процедура, която сме обсъдили със съда и считам, че това е не само процесуална икономия, но и ще се случат нещата по-бързо и лесно. Иначе трябва да пътуват до България и да дойдат с придружител, а това ангажира допълнителни разходи и забавяне на производството“, каза още прокурор Бошнакова.
Студентът Тодор, срещу когото са повдигнати две обвинения ще отговаря пред съда за причиняване на „лека телесна повреда по хулигански подбуди“ и „пътно хулиганство“.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.