0

Ф алшивите удостоверения за PCR тестове, хванати в Харманли са се продавали за 15 лева през социалните мрежи, съобщиха близки до разследването.

Фалшивите удостоверения за PCR тестове, хванати в Харманли са се продавали за 15 лева през социалните мрежи, съобщиха близки до разследването.

Както вече писахме, Димитър Георгиев (33 г.) от Харманли беше арестуван за денонощие и след това освободен от полицията. Срещу него се води разследване за разпространение на фалшиви документи, защото тестове реално не са правени, нито са завеждани в регистрите.

До късно следобед във вторник все още не му беше повдигнато обвинение.

Фалшивите тестове са се ползвали от хора от цяла България. Те са спирали да ги вземат в Харманли на път за Турция. Част от неистинските документи са били на турски език. Сигналът е подаден в края на седмицата. Полицията е открила над 100 бланки на файлове и на хартия в дома му в Харманли.

Част от тях са били придружени от касови бележки.

Разследващите вече са разпитали част от купилите фалшиви отрицателни тестове. Всички те са били издавани от името на пловдивска лаборатория. Самият Георгиев отрича, че е правил фалшиви документи. Твърди и че изобщо не е бил арестуван.