0

Н овината за смъртта на големия германски режисьор Вим Вендерс, лансирана от акаунт, приписван на нобеловия лауреат за литература Петер Хандке, за щастие, се оказа фалшива. „Скъпи приятели, кинорежисьорът Вим Вендерс почина преди минути. Нямам думи“, написа днес в Туитър очевидно фалшивият "писател".

Новината за смъртта на големия германски режисьор Вим Вендерс, лансирана от акаунт, приписван на нобеловия лауреат за литература Петер Хандке, за щастие, се оказа фалшива. „Скъпи приятели, кинорежисьорът Вим Вендерс почина преди минути. Нямам думи“, написа днес в Туитър очевидно фалшивият "писател".

От два дни слухове за кончината на 74-годишния създател на култови ленти като „Криле на желанието“, „Париж, щата Тексас“, „Отвъд облаците“, „Хотел за милион долара“ и др., кръжат в Мрежата. Първият туит от 1 април обаче беше бързо опроверган благодарение и на скептицизма, свързан с датата на съобщението. Днес обаче се обади и самозван Петер Хандке. Според германската преса, новината е официално опровергана от близки на режисьора. Истинският акаунт на писателя нобелист Петер Хандке в Туитър е @PeterHandke_, уточняват от родината му.