Платформата за социално общуване Facebook падна едновременно по целия свят в неделя в ранния следобед по българско време, ключови услуги днес са неизползваеми както у нас, така и за потребителите н голяма част по света.

Днес засегнати са основни функции на Facebook, както и неговите две приложения – Messenger, Instagram и WhatsApp. Причината за срива все още не е оповестена. 

Сайтът Down Detector показва, че засегнати от проблемите на социалната мрежа са Великобритания, САЩ и големи области в Европа.  

За разлика от предишната криза с мрежата, когато можеше да се чете, но не можеше да се обновяват статуси и да се изпращат снимкови съобщения, този път изобщо не е достъпен домейнът на мрежата. За да се оплачат и излеят мъката си потребителите са принудени да споделят жалби в лаконичния Twitter.

Последният път, когато Facebook имаше подобен проблем, беше съвсем наскоро – 14 март, когато няколко часа потребителите не можеха да ползват социалната мрежа. Засегнатите тогава бяха около 2,3 млрд. души.

По темата: Facebook срив
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Система подпомага управлението

Велосипед за възрастни помага за равновесието

Система подпомага управлението

Възрастните хора е важно да бъдат активни, но поради отслабналото чувство за равновесие карането на велосипед увеличава риска от злополука. Холандският технологичен университет в Делфт (TU Delft) е възможно да е намерил решение с електрически велосипед, оборудван с асистенция на управлението.

Дрона ще помага в спасителните операции на Rega

Дрон търси и открива изчезнали хора

Дрона ще помага в спасителните операции на Rega

Дроновете могат да извършват много дейности, от пръскане на насаждения до изучаването на дивата природа. Швейцарската организация за спасяване от въздуха Rega представи дрон, който е способен автономно да търси и открива изчезнали хора.

Кълнове и микро растения у дома със Cell One

Свежа супер храна през цялата година

Кълнове и микро растения у дома със Cell One

Днес, не всеки притежава или разполага с достъп до достатъчно земя за отглеждането на зеленчуци, което прави устройствата за вътрешно отглеждане привлекателна възможност за желаещите прясна продукция през цялата година. През годините се появиха различни варианти на домашни градини, сред които AeroGarden през 2006 г., Windowfarms през 2011 г. и впечатляващата OGarden, която беше подобрена по-рано тази година. Най-новата  градина за дневната се нарича Cell One.