Фабриката за фалшиви новини изпадна в безтегловност, незнаейки какви нови фейкове да бълва срещу депутата и наш издател Делян Пеевски. Затова активира сравнително вехто лице да повтаря опорките й. Става въпрос за евродепутата Георги Пирински, който от няколко дни се изявява активно както от парламентарната трибуна, така и по медии, а в неделя директно ръсеше фалшиви новини от ефира на БНР.

В изказването му, уж посветено на председателството, Пирински вмъкна и познатите опорни точки за Пеевски, които обслужват интересите на редица подсъдими и обвиняеми олигарси, начело с Иво Прокопиев и кредитния фараон, който се укрива в Белград, Цветан Василев. Пирински пак заповтаря как колегите му в Брюксел били смутени от българското издание „Европост“ на Ирена Кръстева, което било „изпълнено с най-черни краски“. Единственото вярно нещо в изказването на евродепутата по радиото беше името на въпросното издание и фактът, че той е седмичник, а не ежедневник, както по-рано Пирински спомена в НС. Всички останали твърдения напомняха на опорките на Фабриката за фалшиви новини, като например добре познатата мантра, че към изданията ни се разпространявали безплатни книги и притурки, които „очернят опонентите на въпросния издател“. Твърдението му обаче е абсурдно, тъй като всеки ред в издаваните книги е базиран само и единствено на реални факти и документи. Свидетелство за това чии интереси защитава Пирински е и фактът, че той присъства на сбирката на славната някога организация Съюз на българските журналисти (СБЖ), която в наши дни е пълна с пенсионери и няма почти никакво представителство в гилдията. Само припомняме, че преди дни въпросната организация разпространи отворено писмо по повод законопроекта за прозрачност в медиите на Делян Пеевски и колегите му от ДПС Йордан Цонев, Велислава Кръстева и Хамид Хамид. Мотивите им пък напълно се покриваха с нападките от страната на капиталци по отношение на законопроекта. Всички те се вдигнаха против промените по простата причина, че с новите текстове техните господари ще излязат на светло, а кранчето за финансирането им ще секне. Пред националното радио Пирински обясни, че е присъствал на въпросната сбирка, където „представители на най-различни издания и медии еднозначно изразяваха изключителната си тревога от начина, по който, да речем, се манипулира и се монополизира разпространението на печатните издания“. И това твърдение на евродепутата обаче е крайно абсурдно, след като Комисията за защита на конкуренцията само преди дни излезе със секторен анализ, който опроверга напълно една от най-големи лъжи на Фабриката за фалшиви новини – че нашите издания имат монопол.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Ивет Добромирова бълва адвокатски небивалици

Тетте от „Протестна мрежа” се чална терминално, посвещава откраднат сайт на Пеевски

Ивет Добромирова бълва адвокатски небивалици

Кой иска да завладее софийската адвокатура? Не знаете? И Тетте Добромирова не знае, но много напира да ви каже. Пък вие вярвайте, ако си нямате друга работа. Това все пак е Ивет Добромирова. Би трябвало да сте разбрали вече колко струва нейната дума.

Бърборкото Радан Кънев разтяга локуми от Брюксел за Пеевски

Евродепутатът Radan Kanev като виден демократ, почитател на древногръцката история и ЛГБТ-симпатизант, се изказа авторитетно във Фейса и по злободневната тема с промените в закона за хазарта. И естествено,не пропусна да спомене без никакъв повод името на Делян Пеевски.