Европол издирва най-бруталния БГ изнасилвач

Европол издирва най-бруталния БГ изнасилвач

Европол издирва под дърво и камък най-бруталния български иззнасилвач. Пламен Иванов Митрев е отвлякъл, насилвал и принуждавал да проституират четири жени още през далечната 1997 г., но днес от него няма и следа.

„В Европейския съюз на всеки две минути в полицията бива подавана жалба за сексуално престъпление. Тази година най-търсените бегълци от кампанията на

Европол са сексуални насилници. Помогнете ни да намерим Пламен Иванов Митрев, издирван се изнасилване“, написаха от службата вчера. Освен него се търсят и други двама българи, те обаче са за убийства. Единият е убиецът на студента Стоян Балтов – Светлозар Стоилов, показа проверка на „Телеграф“.

Пламен Митрев извършил бруталните сексуални престъпления в периода 30 октомври – 9 ноември 1997 г. Той бил осъден и за четирите, но делата му се влачили близо 10 години. На последна инстанция получил 14 години затвор. Щом чул присъдата си обаче, извергът изчезнал. Именно затова Европол се е включил в издирването му.

„За да насочи вниманието към извършителите на подобни престъпления, Европол стартира кампания в 19 страни в Европа, за да потърси съдействие за откриването на някои от най-опасните сексуални престъпници в Европа.

Органите на реда от Белгия, България, Хърватия, Кипър, Дания, Финландия, Франция, Германия, Италия, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Нидерландия, Полша, Румъния, Испания, Швеция и Обединеното кралство се присъединиха към този онлайн призив“, обявиха от Европол. С особено внимание усилията на служителите са насочени към 19 бегълци от правосъдието. В продължение на четири седмици правоприлагащите органи ще разпространяват изображенията онлайн и в социалните мрежи.

„Няма време за губене, помогнете ни да задържим тези бегълци! Докато приключите с четенето на този текст, най-вероятно поне едно насилствено сексуално престъпление вече е било докладвано някъде в ЕС. Нека не губим повече време!“, призоваха от Европол.

След подобна кампания преди четири години бяха арестувани 91 бандити. В 33 случая те бяха заловени балгодарение на информация, подадена от анонимни граждани.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.