Европейски специалисти с онлайн лекции на студенти от НАТФИЗ

Европейски специалисти с онлайн лекции на студенти от НАТФИЗ

Трима изявени специалисти се включиха в онлайн обучението по дисциплината „Стратегически мениджмънт в изкуствата“ към магистърската програма по „Мениджмънт на сценичните изкуства и индустрии“ на НАТФИЗ. Гост-лекторите Крис Торч,  д-р Сю Кей и доц. д-р Лилия Димова са споделили опита си със студените през април, посочват от ВУЗ-а.

„Гост-лекторите в програмата допринасят за разширяване знанията на студентите в различни важни области на арт мениджмънта, проследяват Европейските и световни тенденции и анализират примери от практиката на сценичните изкуства и културните организации в други страни.”,  допълват от там за участието им в учебната програма.

Крис Торч, който е известен експерт по Европейски културни политики и мениджър на международни проекти в областта на културата, е представил аспекти, свързани с междукултурната етика и пандемията, проблеми на управлението на Европейските столици на културата и аспекти, свързани с международната ко-продукция и партньорството.. Той ръководи творческата стратегия на Тимишоара 2021 – Европейска столица на културата, основател е на организацията Intercult в Щвеция, инициира и ръководи редица международни ко-продукции в рамките на Европейското сътрудничество, отразени в дългосрочния проект SEAS, 2003-2010  и финансирани от програмата Творческа Европа на ЕС. Бил е член на управителните съвети на няколко престижни Европейски мрежи и организации.

Д-р Сю Кей от Великобритания изнася пред студентите лекция на тема „Стратегическият лидер в изкуствата: съвременна практика и примери в областта на сценичните изкуства“. Д-р Сю Кей има богат опит в управлението на изкуствата и културната администрация. Работила е като продуцент, мениджър, координатор на проекти в различни творчески организации. Интересите и са в областта на междусекторното партньорство, организационното развитие на изкуствата в 21 век и управлението на културата в съвременния свят. Докторската и степен е в областта на лидерството, с акцент върху дейността и функциите на мениджърите в марки театрални организации. Бивш член е на управителния съвет на Европейската мрежа по културна политика и мениджмънт (ENCATC), работила е по различни образователни и творчески проекти в Централна и Източна Европа, средиземноморския регион  и балтийските страни.

Доц. д-р Лилия Димова пък представя на възпитаниците на НАТФИЗ практически аспекти на количествените и качествените методи на емпирични проучвания, които да им помогнат в разработването на магистърските тези. Тя е съосновател и директор на Агенцията за социални анализи (ASA). Д-р Димова е била гостуващ професор и изследовател във Великобритания, Ирландия, Япония, САЩ, Гърция, Русия и е ръководила над 50 национални и международни изследователски проекти. Тя е осъществила повече от 160 научни анализа и публикации на български, руски, английски, испански и японски език, както и медийни статии, доклади и презентации на конференции.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.