Евродепутатът Илхан Кючюк: Политиците да не използват законността като брошка само когато им трябва

Евродепутатът Илхан Кючюк: Политиците да не използват законността като брошка само когато им трябва

- Г-н Кючюк, защо се стигна до този десант?
- Защото имаше откровена провокация миналата седмица от господин Христо Иванов. Има си ясни компетенции, разписани в държавата на отделните служби. Националната служба за охрана има своята компетентност, а това е краткия ми отговор, защо се стигна дотук.

Защото имаше откровена провокация от насрещната страна, както видяхте ние дойдохме с добри намерения, неорганизирани български граждани от всички краища на България, появиха инициатива да дойдат да присъстват на днешното мероприятие, то се превърна в такова.

- По-рано ГЕРБ и МВР излязоха с информация, че се е плащало на хора на протеста и какви са интересите на тези хора нагнетяване на положението ли ? И защо някои хора имат интерес да плащат?
- Вероятно тези хора имат политически интерес, ние не търсим политически интереси. Нашите политически интереси намират изява в предизборната ни платформа в кандидатите, които излъчваме на отделните избори, както всяка една нормална политическа сила. Водим състезания и в края на състезанието си е проличало, каква част от обществото си е дало своето доверие. Но други политици, търсят други начини, за да намерят популярност, която определени им липсва.

- От МВР посочиха, че това са хора от чужбина, дали имате някаква информация и дали може да ги посочите?
- Тепърва ще разберем, вероятно МВР, като е казало, че са хора от чужбина би трябвало допълнително до констатира кои са хората какъв им е техния профил, а аз нямах съприкосновения с тях

- Тук има много хора, които благодарят на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и депутата Делян Пеевски, защо?
- Защото са доказали, своята чувствителност към обществените проблеми, защото са доказали че могат да пренесат страната в сложни периоди. Нека да не забравяме, че доктор Доган успя да запази етническия мир и след което да изгради уникалния български етнически модел, които беше основа за бъдещето ни в НАТО и ЕС. Нека да не забравяме неотдавнашните факти, че членството в НАТО и ЕС се реализираха точно в нашия мандат, мандата за движението на права и свободи. Благодарение не бива с лека ръка да захвърляме нашите съвременни герой и да ги заменяме с фалшиви такива.

- ДПС е опозиционна партия, защо има протест срещу нея?
- ДПС е опозиция в това Народно събрание, нашия протест се изразява в едно човешко чувство на защита, което трябва да бъде показано към нашия политически лидер и в същото време нашият протест е за по-голяма законност и тук призоваваме политиците да не използват законността като брошка на раменете си само когато им трябва. Наблюдението на законността е постоянен процес и не накърняването на законните права на един или друг индивид е критерият за законност и етнически стандарти в една европейска държава.

- Притеснява ли ви от здравословна гледна точка това, което се случва - фактът че събитията се развиват по време на пандемия? Още в началото на пандемията г-н Пеевски показа своята загриженост за здравето на всички у нас и стана най-големия дарител у нас.
- Неговото намерение беше да бъдем живи и здрави в името на това отдаде голяма част от времето и благосъстоянието си. Днес сме предприели абсолютно всички задължителни превантивни мерки, както виждате, всички сме с маски. Предупредихме и своите членове и симпатизанти още тази сутрин. Този, които е без маска имаме готовност ние да му дадем маска. Ние и моите приятели сме направили такава организация от наша страна, не беше търсена провокация. Ние и на провокацията отговаряхме с любов, ние не таим омраза в себе си на омразата отговорихме с човешко чувство и любов.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.