0

Е вро 2020 навлиза в същинската си част, където вече място за грешки няма. Днес ще изиграят последните срещи от групи „B“ и „C“.

Евро 2020 навлиза в същинската си част, където вече място за грешки няма. Днес ще изиграят последните срещи от групи „B“ и „C“.

В група „B“ единственото сигурно е, че Белгия ще продължи напред при всички обстоятелства. "Червените дяволи" играят срещу Финландия, като всичко различно от загуба ще им осигури първата позиция. Финландия пък се нуждае само от точка за да се класира за следващата фаза. При загуба Финландия ще трябва да се надява Дания да спечели другия мач, за да видим ситуация с три отбора с три точки. Тогава в сила ще влезе головата разлика. А трети отбор със само три точки ще трябва да трепери до последния мач от групите, за да научи съдбата си.

В другия мач по-добрата позиция е за Русия. Победа праща Сборная напред, а реми ще им осигури 4 точки, които също ще бъдат достатъчни, стига Финландия сензационно да не спечели срещу Белгия. Дания пък няма друга алтернатива освен победата. Но не всичко е в техните ръце, защото дори и да спечелят срещу Русия, датчаните ще се надяват Финландия да загуби, за да се получи ситуацията от три отбора с по три точки.

В група "С" има две сигурни неща. Те са, че Нидерландия ще е на първото място при всички обстоятелства, а пък Северна Македония на последното. Срещата Украйна срещу Австрия се явява директна битка за второто място. Победителят продължава напред, а загубилият с три точки ще трябва да чака съдбата си. Равенството е в полза на украинците, които подобно на Австрия имат равна голова разлика, но пък са вкарали с попадение повече и ще продължат напред при реми. При това положение Австрия ще има сериозно предимство, защото ще очаква да е сред най-добрите трети тимове вече с актив от 4т.