Евгени Крусев застава пред Темида през септември

Евгени Крусев застава пред Темида през септември

Специализираният наказателен съд насрочи за разглеждане делото срещу бившия зам.-кмет на София Евгени Крусев за 30 септември.

В четвъртък се състоя разпоредителното заседание, предхождащо процеса, на което обаче не бяха посочени допуснати нарушения при разследването, които да налагат връщането на делото на прокуратурата. На заседанието нямаше представител на Столична община и не беше предявен граждански иск за щети.

Крусев ще отговаря пред съда за ремонта на "Граф Игнатиев" за щети малко под 1 милион лева. Първоначално прокуратурата твърдеше за предполагаеми над 5 милиона нанесени щети. Обвинението касае нарушаване на служебните задължения. Крусев е сключил договор за промяна в носещата конструкция на трамвайния релсов път с контактна и кабелна мрежа по улица "Алабин" и улица "Граф Игнатиев" и в последствие били направени корекции по договора с "Джи Пи Груп".

По думите на Евгени Крусев, в действията си той се е ръководил единствено от интересите на общината и обектът да се изпълни по максимално качествен начин. Като посочи, че според измерванията и изследванията на релсовия път, той е в норми и шума и вибрациите са намалени в пъти.

Междувременно от „Спаси София“ пуснаха нов сигнал в прокуратурата във връзка с ремонта на ул. „Граф Игнатиев“. По данни на организацията Столичната община твърди, че ремонтът е бил забавен с общо 86 дни заради лоши метеорологични условия. Справка в Националния институт по метеорология и хидрология към БАН обаче показвала, че в близо половината от въпросните дни условията са били благоприятни. Според „Спаси София“ по този начин на фирмата изпълнител били спестени неустойки в размер на близо 5 млн. лв. Кметът на София коментира, че от месеци текат проверки, цялата информация се намира в прокуратурата и са сезирани всички европейски органи и компетентни служби.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.