Ева Майдел: Предвиждат се  нови правила за цифровите данни от индустрията

Ева Майдел: Предвиждат се нови правила за цифровите данни от индустрията

Предвиждат се  нови правила за цифровите данни, генерирани от индустрията, така че да позволи тяхното обединяване и обработване в полза на решаването на обществени и икономически предизвикателства, като климатични промени, здравеопазване, устойчив транспорт и др. Това заяви българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП).

Тя беше избрана за член на новосъздадената специална комисия на Европейския парламент за развитието на технологиите. Тя е с мандат 12 месеца и ще работи по предложение за пътна карта с цели на ЕС в областта на технологии като изкуствения интелект и стъпките, които трябва да бъдат предприети за тяхното постигане.

„Трябва да създадем рамка от етични и функционални правила за въвеждането на новите технологии, така че те да допринасят за създаването на нови работни места и да подкрепят работата и улесняват живота на европейците. Технологии като изкуствения интелект, роботиката, използването на големи масиви данни имат потенциал да променят всички сектори и затова е нужен хоризонтален поглед върху правилата за въвеждането им. В новата комисия ще се опитаме да проучим въздействието и предизвикателствата от навлизането им и да предложим рамка от ясни правила“. Това заяви Ева Майдел, която е единственият български представител в специалната комисия. 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.