0

К ратък филм на Euronews разказва за древната история на Варна, привлекателните плажове и многобройните културни събития в града.

Кратък филм на Euronews разказва за древната история на Варна, привлекателните плажове и многобройните културни събития в града.

Видеото за морската столица е част от 6-минутен репортаж, в който се представя и Пловдив, като се акцентира, че градът е Европейска културна столица за 2019 година.

След това екипът на телевизията преминава и към Варна, който бе Европейска младежка столица‘2017 и е избран за Европейска столица на спорта през 2019 година. За града се казва, че е възникнал още преди Христа като търговска колония под името Одесос.

Днес е модерен морски курортен град, третият по големина в България с приблизително 330 000 жители. Става ясен и стремежа на Общината да превърне града от лятна столица в притегателна през всички сезони туристическа и културна дестинация.

Видеото изтъква предимствата на Варна, който освен богата култура, предоставя възможности и за много развлечения. „Градът разполага с 340 хотела, множество ресторанти, кафе-барове, търговски центрове и магазини“, разказва водещият, който успял да се присъедини и към безплатна пешеходна обиколка на централната част, организирана от общинския туристически център. Така видял наживо и научил повече за историята и забележителностите на града.

Представени са и мнения на екскурзоводи и гости на града, които споделят прелестите и предимствата на Варна, които го правят атрактивна дестинация за туристическо посещение. Филмът завършва със заключението, че „Пловдив и Варна са двойни бижута в българската корона“.