Ето в кои области учениците учат онлайн и в кои присъствено (ОБЗОР)

Ето в кои области учениците учат онлайн и в кои присъствено (ОБЗОР)

По решение на областните кризисни щабове част от учениците в страната преминаха към дистанционно обучение от днес, а в други населени места онлайн уроците ще започнат в понеделник. На места решението е взето за цялата област, а за други в отделни общини от областта, става ясно от справка на образователното министерство.

От днес (12-и март) към обучение от разстояние в електронна среда преминаха учениците от 5-и до 12-ти клас в областите Ямбол, София, Бургас, Сливен, Благоевград, София-град, Силистра, Смолян и Хасково.Мярката ще се прилага и за децата от 1-ви до 4-ти клас в общините Златоград и Смолян в област Смолян, както и в с. Драговщица в област София.Частично са преминали към дистанционно обучение и учениците от 1-и до 7-и клас в област Добрич в селата Орляк и Ведрина в община Тервел.

От понеделник (15-ти март) към онлайн уроци превключват учениците от още области. Към обучение от разстояние в електронна среда ще преминат учениците от 5-и-до 12-ти клас в областите Пловдив, Пазарджик, Кюстендил, Шумен, а учениците от 6-12-ти клас в област Варна. Очаква се заповед и за област Добрич.

Следващата седмица мярката ще влезе в сила и в някои от по-засегнатите общини. Към онлайн обучение ще преминат учениците от 5-и до 12-ти клас в общините Борован, Враца и Козлодуй в област Враца, в община Свищов в област Велико Търново, в общините Плевен и Червен бряг в област Плевен, както и в община Брезник, област Перник.

За всички останали области учебните занятия продължават спрямо досегашния график на ротация. Присъствено следващата седмица до сряда ще учат  6-и, 9-и и 12-и клас. От четвъртък нататък трябва да бъде приложен нов график за ротация ученици от прогимназиален и гимназиален етап ще зависи отново ще бъде заложено редуването на 3 от 8 випуска от 5-и до 12-и клас. В класните стаи са и учениците от начален етап. 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.