Ето в какви условия се приготвя храната за вкъщи

Ето в какви условия се приготвя храната за вкъщи

Затварянето на ресторанти и заведения принуди собствениците им да преминат изцяло на доставки до дома. Сигнал на бивш служител в столично заведение обаче разкрива какво да се случва в кухнята - липсват етикети за произход на храната, а хигиената е занижена, предаде Нова телевизия. 

"Кухнята е за ремонт – има много мазнина по стените, която има вероятност да се запали и цялата кооперация да изгори", коментира той, като допълва, че "има и замразена храна без етикети".

Проверка на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) открива, че хигиенното състояние на обекта не е задоволително.

"Технологичното оборудване е в лошо състояние, има трайни замърсявания, наслоявания от хранителни остатъци, което не е допустимо", обясни Бистра Иванова - началник сектор в отдел „Контрол на храните и граничен контрол” към БАБХ. Според контролните органи

проблем с хранителните продукти в хладилниците няма.  

Изключение са няколко опаковки млечни продукти с изтекъл срок, които ще бъдат възбранени и насочени за унищожаване. 

"Персоналът е с редовно заверени лични здравни книжки, осигурени са препарати с виросуцидно действие, има препарати за дезинфекция и почистване на ръцете на персонала и евентуално на клиента, който идва да си вземе храната за вкъщи", добави експертът от БАБХ.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.