ПРЕД КОМПЮТЪРА: Ето колко ученици учат онлайн по свое желание

ПРЕД КОМПЮТЪРА: Ето колко ученици учат онлайн по свое желание

Общият брой учениците, преминали към обучение от разстояние в електронна сред по свое желание е 2069, сочи справка за „Монитор” на образователното министерство.

Една част от децата са останали да учат вкъщи по здравословни причини със заповед на директора на училището, в което са. Друга пък е преминала към дистанционни уроци  по избор на родителя след разрешение на началника на регионалното управление на образованието.

Бройката на децата, които към момента учат у дома си, обаче е по-голяма. Към тези над 2 000 хлапета не влизат учениците, които са дали положителна проба за коронавирус и са в 14-дневна изолация, както и поставените под карантина като контактни на болен съученик или родител.

В столицата към настоящия момент общият брой на учениците, които са преминали към  обучение от разстояние в електронна среда са общо 1579, съобщи пред „Монитор” шефката на столичния образователен инспекторат Ваня Кастрева. Тя обясни, че от тях само 403-ма са останали на обучение от вкъщи е разрешение на РУО. Останали 1176 са превключили към дистанционни уроци със заповеди на директорите, след като са поставени под карантина. Кастрева посочи, че до този момент са издадени над 80 заповеди, но част от тях може да са за повече от една паралелка в училището.

Все още делът на деца и ученици, които са изпратени да учат у дома, не е висок. Към четвъртък 0.61 % от тях бяха поставените под карантина.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.