Ето коя тема се падна на матурата по български

Ето коя тема се падна на матурата по български

На 41 въпрос на матурата по български език и литература се падна тема 22.

Изпитният вариант бе генериран при възможни 390 625 комбинации по компоненти. Общият брой на възможни комбинации заедно с темата пък бе 11 718 750.

ВИЖТЕ ТУК КОЙ АВТОР СЕ ПАДНА НА ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ

Това е последният випуск, който ще положи изпита в сегашния му формат. Близо 49 373 зрелостници са подали заявления да положат матурата. ДЗИ ще се проведат в над 5000 зали, които ще бъдат под постоянно наблюдение. "Изградили сме видеонаблюдение, което ще бъде в реално време в центъра на министерството", обясни зам. - образователният министър Мария Гайдарова. Тя увери, че са създали максимална сигурност и няма начин отговорите на матурата да бъдат продадени.

По последни данни към 18 май има 8  карантинирани зрелостници, които ще положат изпита, в отделни стаи. Те ще влизат от отделни входове, квесторите им ще бъдат ваксинирани, а МВР знае маршрута им до училище.

Има и двама  ученици с коронавирус. Те обаче ще мога да се явят на втората дата на матурата - 26 август. Висшите училища пък ще бъдат уведомени, че тези ученици ще получат по-късно дипломите си.

ЕТО КОЛКО ТОЧКИ ТРЯБВА ДА ИМАТ ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ

Зрелостниците трябва да бъдат в училищата най-късно в 7:30 ч.. Със себе си трябва да носят документ за самоличност, задължително черно пишеща химикалка и голям прозрачен плик за връхните си дрехи или чанти. Трябва да представят и служебната бележка за явяване на изпита. Тя може да бъде и на мобилен телефон. На входа на училищата на учениците ще се мери температурата. В стаите пък ще трябва да носят маски.

Матурата ще започне в 8 часа и ще продължи четири часа. Изпитът ще бъде разделен на три модула. Учениците ще могат да излизат от залата, едва след като са приключили работа по съответния модул и пликът е запечатан.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.