Ето кои опаковки са най-опасни за природата

Ето кои опаковки са най-опасни за природата

Чипсовете, шоколадът и сирената може да глезят вкуса на мнозина от нас, но техните опаковки са истински врагове на околната среда и са сред най-трудните за рециклиране, пише в. "Метро".

Изследване, поръчано от компанията "Уич", анализирало 10 категории хранителни продукти. Сред тях фигурирали шоколади, газирани напитки, чипсове, кисели млека, напитки, сирена, хляб и др.. Експерти разтваряли опаковките, измервали всеки елементи и преценявали колко лесно артикулът може да бъде рециклиран. Резултатите установирли, че възможностите за рециклиране варирали в много широки граници, предава БТА.
Чипсовете се оказали антишампиони в това отношение, като само 3 процента от опаковките им могли да бъдат рециклирани от домакинствата.
Що се отнася до опаковката на шоколадите, една трета от тях не подлежали на рециклиране, като антишампиони се оказали четирите пръста на KitKat произведени от "Нестле" и "Bitsa Wispa" на "Кадбъри".
Сирената също се оказали нещадящи околната среда, като опаковки на продукти като Babybel се оказали изключително трудни за рециклиране.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.