Ето кога зрелостниците ще научат в кое училище са на матура

Ето кога зрелостниците ще научат в кое училище са на матура

Зрелостниците ще научат в кое училище и в коя стая са разпределени на матурата в понеделник. Това става ясно от съобщение на сайта на столичния образователен инспекторат, в което е посочено, че от 17-и май в системата за ДЗИ ще бъде активна функцията „Списък с разпределение на учениците и служебните лица по училища“.

След като вчера учебната година официално приключи, вече е ясно кои ученици са я завършили успешно и ще могат да се явят на матура. В понеделник те ще могат да вземат служебните си бележки, че са допуснати до изпитите.

Държавният зрелостен изпит по български език и литература е на 19-и май (сряда) от 8 часа. Заявления да се явят на нея бяха подали 49 373 ученици. Матура по предмет по избор пък е през ден – 21-и май (петък), също от 8 часа. Заявленията за допускане до втория ДЗИ пък бяха 36 048. Най-много бяха мераклиите за изпит по английски - 12 497.

Заради противоепидемичните мерки, в класна стая ще бъдат разпределени от 8 до 13 зрелостници според големината на залата, така че да се спазва разстояние от 1,5 метра между учениците.

За поставените контактни лица под карантина пък ще има отделни стаи. В тях ще бъдат разпределени до петима зрелостници. Те ще бъдат допуснати до изпита само, ако представят отрицателен PCR тест. В залите за карантинирани биха могли да бъдат допускани и ученици, които имат температура в деня на изпита.

От понеделник учителите също ще могат да разберат в кои училища ще бъдат квестори. За целта директорите могат да проверят в системата в кои училища са разпределени следвайки следните стъпки: избират „Служебни лица“ -> „Справки“ -> „Изберете роля“ -> „Изберете изпит“ -> „Разпределени от“. За да видят кои учители  бъдат квестори в ръководените от тях училища, пък избират: „Служебни лица“ -> „Справки“ -> „Изберете роля“ -> „Изберете изпит“ -> „Разпределени в“.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.