Ето какво е било състоянието на Кристиан при убийството на Милен Цветков

Ето какво е било състоянието на Кристиан при убийството на Милен Цветков

В Софийския градски съд се проведе заседание по делото срещу Кристиан Николов за катастрофата, в която загина журналистът Милен Цветков, съобщава БНР.

На заседанието днес трябваше да бъдат изслушани четирима съдебно-медицински експерти, които да дадат информация за психологическото състояние на Кристиан Николов по време на извършване на деянието. 

Съдът трябваше да установи дали извършителят има склонност към извършване на импулсивни и необмислени действия.

Съдебният психиатър професор доктор Петър Маринов коментира, че по време на извършване на деянието Николов е бил под въздействие на психотропни вещества.

Делото за убийството на Милен Цветков ще продължи на 18 октомври, като дотогава съдът назначи допълнителни експертизи.

Ще бъдат проучвани фирми и документи от държавни организации, които търгуват с чай и паста за зъби, съдържащи упойващи вещества.

Кристиан Николов е обяснил, че употребява подобни препарати, които се продават свободно, както в България, така и в други страни.

Адвокатът на Николов Константин Симеонов заяви, че прокуратурата не е обърнала внимание на тези факти:

„Освен това, ако си спомняте, в едно от предишните заседания помолих да бъде изискана експертиза, която е правена на такова вещество по друго досъдебно производство от Института по криминалистика и криминология.

Беше ми отказано, да, няма как експертиза по друго досъдебно производство да бъде приложена по нашето, но в конкретния случай съдът прецени, че трябва да се изискат тези материали и евентуално да се назначи такава експертиза“.

„Не е имал психичен проблем по време на извършването на катастрофата. И съответно токсикологичните част на експертизата е намерила съответни субстанции, които са психоактивни и които до голяма степен изглежда са свързани с поведението“, каза Петър Маринов.

„В този смисъл беше нашето експертно заключение. Той психично е здрав, по принцип, но към момента на деянието е бил подвластен на субстанции, което не означава, че е психично болен и по време на деянието“, добави съдебният психиатър.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.