0

О вен

Овенът ненапразно е огнен знак. Избухва със силата на свръхнова и, за разлика от някои други знаци, обидата продължава да тлее. Родените в този период са доста честолюбиви. Скандалът с Овен е вихрен и страшен. Ще се почувствате като гръмоотвод сред електрическа буря. Единственият правилен подход след това е да се преструвате, че нищо не е станало. След известно цупене ще забрави, че е сърдит, особено ако успеете да го заинтригувате с нещо.

Овен

Овенът ненапразно е огнен знак. Избухва със силата на свръхнова и, за разлика от някои други знаци, обидата продължава да тлее. Родените в този период са доста честолюбиви. Скандалът с Овен е вихрен и страшен. Ще се почувствате като гръмоотвод сред електрическа буря. Единственият правилен подход след това е да се преструвате, че нищо не е станало. След известно цупене ще забрави, че е сърдит, особено ако успеете да го заинтригувате с нещо.

Телец

Телецът не е човек, който би избухнал току-така. Трябва да сте му се качили на главата, да сте тропали хоро там известно време и накрая да сте му подпалили шапката, за да се ядоса. Обаче тогава вече ще разберете как са се чувствали хората в подножието на изригващия Ейяфятлайокутъл. Подпали ли фитила, няма смисъл да се опитвате да го укротите, да спорите или да се обяснявате. Само повече ще го ядосате. Ако въобще ви прости, дълго ще помни и ще ви натяква.

Близнаци

Те са свадливи, заядливи и честолюбиви. Избухват за какво ли не и дори стават агресивни. Убий Близнака с мълчание - това трябва да е мотото на потърпевшия от близнашките скандали. Фактът, че не им отговаряте, може да ги докара до истерия. За да задушите спора в зародиш, трябва спокойно и аргументирано да защитите позицията си. Колкото бързо се палят, два пъти по-бързо им минава. След бурята се дръжте весело и дружелюбно и много бързо ще му мине.

Рак

Какъвто е мнителен и чувствителен, лесно е да обидите Рака. А разгневи ли се, напада с всички средства. Не се шокирайте, ако извади на бял свят тайна, която сте му доверили, или забоде щипката си в най-ранимото място, което сте му разкрили, понеже сте приятели. Прави го не защото е зъл, а защото при скандал му пада пердето и не знае какво върши. Ракът има чувство за справедливост и ще съжали за стореното, но след като дойде на себе си.

Лъв

Лъвът е спокоен звяр, ленив. Няма нужда от скандали. Той е по-умен, по-красив и по-елегантен от вас, пък и по рождение е с кралска кръв, защо да спори с вас? Но разкрещи ли се, по-добре си сложите шумофони. И каска. Ще стане страшно, може да се стигне дори до физическа агресия. Той ще се цели право в слабото ви място, ще ви обижда и унижава. И не очаквайте извинение. Ако държите да сте приятели, ще трябва вие да направите първата крачка.

Дева

Ако ви обича, ще ви прости. Но пак ще ви вика. Всеки път, когато не направите нещо по нейните/неговите правила, Девата ще мърмори, гръмоли, каканиже или крещи с пълно гърло - в зависимост от степента на прегрешението ви. Дори може да запрати някой пепелник по главата ви с убийствена точност. Не се бойте, докато крещи. Но млъкне ли насред скандала - тогава вече трябва да знаете, че й е дошло в повече. След караницата не предприемайте първата крачка, защото ще си помисли, че нещо я работите.

Везни

Везните не са по гръмогласните скандали, но щом се налага... А то се налага, при това доста често, защото околните много ги дразнят! Най-лошото, което можете да направите при скандал с Везни, е да представите сериозен и стабилен аргумент в своя полза. Това ще ги вбеси, защото мразят да губят в спора. Ако пък им припомните аналогичен случай, в който са били виновни или са постъпили зле, смятайте, че сте наляли масло в огъня.

Скорпион

Външно Скорпионът не се гневи. Запазва хладнокръвие и нанася с усмивка удар с отровната си опашка. За да излезе от кожата си и да се развика, трябва да се е случило нещо ужасяващо - предателство от най-близък човек или друга чудовищна злина. Той ще прости на най-близките си, стига те да направят първата крачка към сдобряването. Ще ви прости, ако сте му близки. Иначе само ще се престори, че всичко е наред, но най-вероятно ще ви зачеркне от списъка с благонадеждните хора.

Стрелец

Дори и да се скара с вас, едва ли ще забележи. Трябва да е бил някакъв жесток скандал, за да го запомни за няколко часа. Стрелецът е скандалджия, вика много, обижда, нахвърля се върху опонента и дори въвлича околните в скандала. Става такъв сеир, че съседите си изнасят столчета на стълбите, за да не пропуснат нещо. Стрелците бързо се палят, но и мигновено забравят, че сте се карали. Даже не е необходимо да се сдобрявате с тях.

Козирог

Карайте се с Козирог, ако си нямате друга работа. Той не само че няма да отвърне на пламенните ви крясъци и ще гледа строго, надменно и справедливо през цялото време, но и ще запомни всяка ваша дума. Защо? За да може да ви отмъсти, разбира се. Нито една обида, нито една рана, която сте нанесли на Козирога, няма да остане неотмъстена - Око за око, зъб за зъб, както пише в Стария завет. Никога не признава, че е бил виновен, дори да е наясно с вината си.

Водолей

Водолеят крещи предимно служебно - в смисъл, че си казва "Сега трябва да се развикам, защото това ще има по-добър ефект, отколкото, ако остана спокоен". Стават избухливи само когато им се насъбере много, претоварени са или имат проблеми. Тогава ще ви нагрубят жестоко, но без умисъл. Не са злопаметни и дори да сте ги обидили, ще ви простят. Смятат, че както те не са имали предвид онези грозни неща, които са ви наговорили, така и вие.

Риби

Ако Стрелецът мята чупливи предмети в спора, той ще се огледа за нещо, което не е особено ценно, понеже за него скандалът е нещо като спорт. За Рибата караницата е призвание. Тя влага всичко от себе си - и викове, и сълзи, и злостни думи. Раздава се дотам, че е в състояние да хвърли по вас най-любимата си вещ, а после с дни да я оплаква, че се е счупила. Лесно ще ви простят, защото обикновено след такова избухване Рибите търсят вината у себе си.