Ето как да подавате сигнали до Европейската прокуратура

Ето как да подавате сигнали до Европейската прокуратура

Министерството на правосъдието публикува на сайта си подробна информация за начина на подаване на сигнали до Европейската прокуратура.

За целта е качен банер на началната страница на ведомството.

Физическите или юридическите лица се насърчават да изпращат сигнали за престъпления, по отношение на които Европейската прокуратура би могла да упражни своята компетентност, до децентрализираната служба на Европейската прокуратура в България:  EPPO-BGEDP-Office@prb.bg. В този случай не е необходимо попълването на специален формуляр и сигналът може да бъде в свободна форма.

Сигнали могат да се изпращат и чрез специализирания уебсайт на Европейската прокуратура за: https://www.eppo.europa.eu/bg/signal-za-prestplenie-do-evropeyskata-prokuratura като за тази цел може да бъде използван всеки един от официалните езици на Европейския съюз. 

В банера може да се открие и формуляр за подаване на сигнали от националните органи, както и указания за попълването му.

В компетенттността на Европейската прокуратура са трансгранични измами с ДДС, които може да причинят вреди в размер над 10 милиона евро.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.