ЕСЕН В БУРКАНИ: Туршията, която стана хит

ЕСЕН В БУРКАНИ: Туршията, която стана хит

Есента дойде, а с това трябва да се приготвим и за зимнината и нашата трапеза. Този път ви предлагаме една лесна и вкусна туршия, която с удоволствие може да похапвате през зимата. Ето какво ви е необходимо и как да си приготвите в домашни условия, защото все пак от домашното по-хубаво няма.

НЕОБХОДИМИТЕ ПРОДУКТИ:

камби - между 2 и 3 кг
моркови - 10 бр.
карфиол - 1 голяма глава
целина - 1 връзка
магданоз - 1 връзка
марина
оцет - 1 бутилка (винен 6 %)
вода - 9 чаши
сол - 1 ч.ч.
захар - 2.5 ч.ч.
мед - 3 с.л.
бахар - 1 с.л.
черен пипер - 1.2 пакет
дафинов лист 4 бр.

ПРИГОТВЯНЕ:

Измити и почистени се нарязват камби на полумесеци, моркови на кръгчета, карфиол на розички, целина и магданоз на ситно.

В голяма тенджера смесваме винен оцет 1 бутилка, вода - чашата е 200 мл, сол, захар и подправките.

Загрява се и бъркаме да се разтопи захарта и солта, сваляме от котлона и добавяме мед, може и на вкус с подправките.

Смесваме в голям съд нарязаните зеленчуци и пълним в буркани до гърлото.

С черпак пълним с топла марина, да покрие зеленчука, и затваряме с капачка.

Нареждаме в голям казан, заливаме със студена вода и варим за 10 минути от завирането на водата.

Изваждам и обръщам туршиите с капачката надолу.

Съхраняваме на хладно за зимата есенната туршия с камби!

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.