ЕС се допитва за политиката си за Арктика

ЕС се допитва за политиката си за Арктика

Консултацията има за цел да събере отзиви за силните и слабите страни на досегашната политика с оглед на евентуално изготвяне на актуализиран подход. Допитването има за цел да преразгледа ролята на ЕС във въпросите, свързани с Арктика; да бъдат актуализирани трите приоритета от настоящото съобщение за интегрирана политика на Европейския съюз за Арктика и действията по него; и да се очертаят евентуални нови области на политиката, които да бъдат разработени.

Основните цели за региона са борбата с изменението на климата и неговото въздействие, както и опазването на околната среда. Друг приоритет за ЕС е насърчаването на устойчивото развитие в Арктика в полза на живеещите там, включително коренното население. За тази цел е необходимо непрекъснато да усъвършенстваме познанията си за извършващите се промени в Арктическия регион, както и да набележим устойчиви решения. В основата на подхода на ЕС към Арктика са науката, иновациите и силната подкрепа за многостранното сътрудничество.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.