ЕС осигурява над €10 млрд. за развитието на чисти технологии

ЕС осигурява над €10 млрд. за развитието на чисти технологии

Европейската комисия съобщи, че осигурява над 10 млрд. евро за разработката на нови нисковъглеродни технологии. С европейски средства ще бъдат покривани безвъзмездно до 60% от разходите по проектите.

Комисията очаква предложения за нови технологии в енергоемките отрасли, както и за улавянето, съхранението и използването на въглерода в областта на възобновяемата енергия. Целта е ЕС да запази водещото си място в разработката на чисти енергийни технологии.

Предвижда се да бъдат подкрепени разработки на нови чисти технологии в областта на енергетиката, строителството, превозите, промишлеността и селското стопанство. Осигурените средства ще бъдат на разположение на разработчиците в следващите 10 години.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.